پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
دیه زن
نوشته شده در دو شنبه 13 آذر 1402
بازدید : 18
نویسنده : رایا هستم

 تفاوت دیه زن و مرد

دیه، یکی نهاد حقوقی در نظر گرفته شده در قانون مجازات اسلامی بوده که بعضی آن را نوعی مجازات مالی محسوب می کنند، لیکن، دیه یکی از انواع مجازات های قانونی برای جرایم غیر عمدی و جرایمی عمدی بوده که به هر دلیل در آن ها، امکان قصاص وجود نداشته باشد و یا بر دیه، مصالحه شود.
قاعده دیه زن نصف مرد
ماده 550 قانون مجازات اسلامی بیان می دارد: «دیه قتل زن، نصف دیه مرد است.»
همچنین به موجب ماده 560 این قانون: « دیه زن و مرد در اعضاء و منافع تا کمتر از ثلث دیه کامل مرد یکسان است و چنانچه ثلث یا بیشتر شود دیه زن به نصف تقلیل می یابد.»
بنابراین بر اساس شرع و قانون، دیه زن در قتل و در جنایت بر اعضا و منافع بدن که دیه آن ها، یک سوم یا بیشتر از یک سوم دیه کامل مرد باشد، نصف دیه مرد خواهد بود.
البته تبصره ماده 551 قانون مجازات اسلامی اذعان می دارد: «در کلیه جنایاتی که مجنی علیه مرد نیست، معادل تفاوت دیه تا سقف دیه مرد از صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت می‌شود.»
همچنین، رای رای وحدت رویه شماره 777 مورخ 1398/02/31 بیان می دارد:
«با عنایت به مفاد ماده 289 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در نحوه تقسیم‌بندی جنایات علیه نفس یا عضو یا منفعت و عمومیت مقررات تبصره ذیل ماده 551 این قانون، نظر به اینکه مکلف شدن صندوق تامین خسارت‌های بدنی به پرداخت معادل تفاوت دیه اناث تا سقف دیه ذکور امتنانی است لذا در کلیه جنایات علیه زنان، اعم از نفس یا اعضا، مابه‌التفاوت دیه مربوط به آنان، باید از محل صندوق مذکور پرداخت شود و بر این اساس آراء دادگاه‌های تجدیدنظر استان‌های لرستان و گلستان در حدی که با این نظر انطباق دارد به اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص می‌گردد. این رای به استناد قسمت اخیر ماده 471 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم‌الاتباع است.»
دلیل تفاوت دیه زن و مرد
بر طبق قانون، مرد، ریاست مالی خانواده را بر عهده دارد و بایستی، نفقه زن و فرزندان خود را پرداخت کند، به همین دلیل، نبود او، می تواند آسیب های مالی جبران ناپذیری را به خانواده، از نظر اقتصادی، وارد کند و دیه او، می تواند تا حدی این زیان های وارده را کاهش دهد.
قانون، برای مردان عاقله، مسئولیت پرداخت دیه در برخی از جنایات را در نظر گرفته است و همین موضوع، موجب عدم توازن بین وظایف مردان و زنان می شود و شرع و قانون گذار، به تبعیت از شرع، دیه مردان را بیشتر از زنان در نظر گرفته تا بدین طریق، توازن را برقرار کند.
نظریه مشورتی قوه قضاییه بیان می دارد: «با توجه به فلسفه وضع تبصره ماده 551 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، مبنی بر یکسان‌ سازی دیه زن و مرد و با عنایت به اطلاق این تبصره، باید معادل تفاوت دیه جنین دختری که روح در آن دمیده شده است تا سقف دیه مرد، از صندوق تامین خسارت‌ های بدنی، پرداخت شود.»
پس، یکی از دلایل تفاوت دیه زن و مرد را می توان به پرداخت تفاوت دیه جنین دختری که روح در آن دمیده شده، تا میزان دیه مرد، از سوی صندوق تامین خسارت‌ های بدنی، است.
معنای قاعده دیه زن نصف مرد
معنای قاعده دیه زن نصف مرد است، این است که به موجب شرع و قانون دیه زنان در قتل و در جنایت بر اعضا و منافع بدن که دیه آن ها یک سوم یا بیشتر از یک سوم دیه کامل مرد شود، نصف دیه مردان است.


:: برچسب‌ها: دیه , دیه زن , دیه زن نصف مرد , تفاوت دیه زن و مرد ,



خیانت در امانت
نوشته شده در شنبه 20 آبان 1402
بازدید : 28
نویسنده : رایا هستم

خیانت

هنگامی جرم خیانت در امانت کارت بانکی تحقق می یابد که شخص دارنده کارت به علل گوناگونی که خود قادر به استفاده نیست، کارت را با همه اطلاعات برای استفاده مشخص به امین می سپارد، ولی امین از مبلغ موجود در کارت استفاده ناروا کرده و موجب ورود ضرر به دارنده کارت می گردد، در غیر این صورت مصداق خیانت در امانت نبوده و می تواند تحت عناوین مجرمانه سرقت یا کلاهبرداری مورد تعقیب قرار گیرد.
ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی بیان می دارد: « هرگاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشته‌هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای و‌کالت یا هر کار با اجرت یا بی اجرت به کسی داده شده و بنابراین بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد.»
بنابراین در صورت وجود چهار عامل می توان اذعان داشت که جرم خیانت در امانت محقق گردیده است، در غیر این صورت هر عملی جرم نخواهد بود. این چهار مورد عبارتند از: تصاحب، ‌استعمال ، ‌گم کردن و تلف کردن.
تصاحب مال امانی
 تصاحب کردن یعنی امینی که مال به وی سپرده شده است با مال امانی رفتاری کند که انگار در مالکیت خود اوست.‌ به عنوان مثال آن را بفروشد و یا هدیه دهد و یا اینکه مالک اصلی مال وقتی مال را مطالبه می ‌کند، آن را بازنگرداند. حتما بایستی شخصی که خیانت در امانت می‌ کند، قصد به تصرف در آوردن مال به ملکیت خود را داشته باشد و این قصد را در عمل با انجام اعمالی که بیان کردیم نشان دهد.

هنگامی که امین مال امانی را به تصرف خود در می آورد، نیازی نیست که حتما این تصاحب ‌کردن مدت زمانی طول بکشد تا بگوییم این عنصر رخ داده است، بلکه در همان لحظه اول خیانت در امانت واقع می ‌شود. پس ندادن مال امانی به مالک اصلی آن پس از ابلاغ اظهارنامه رسمی، نشان‌ دهنده تصاحب مال توسط امین می باشد .
لازم است شخصی که مالش را نزد امین به امانت سپرده است، آن را مطالبه نماید و امین، مال او را به وی پس ندهد تا بگوییم خیانت در امانت رخ داده است. امین بایستی قصد تصاحب آن را داشته باشد که همان سوء‌نیت است. با پشیمانی امین بعد از تصاحب کردن مال امانی، جرم خیانت در امانت منتفی نمی گردد.
استعمال مال امانی

مقصود از استعمال یا استفاده کردن از مال امانی همان استفاده ای بوده که مورد نظر مالک مال نیست که در عالم حقوق به آن استفاده ناروا می گویند. به عنوان مثال، فردی ماشین خود را به دیگری قرض می دهد تا به دکتر برود، ولی او برای منزل در حال ساختش با ماشین مصالح حمل می کند. لازم به ذکر است که لازم نیست هر استفاده ناروایی مال را از بین ببرد، امکان دارد مال باقی بماند، اما خیانت در امانت نیز محقق شود.

اتلاف مال امانی
هنگامی که امین از روی عمد و با سوء نیت مالی که به وی سپرده شده تلف کند و رد مال را به صاحبش انجام ندهد، نه این که مال امانی در اثر سیل و زلزله و یا حوادث قهری تلف شده باشد، اتلاف مال صورت گرفته است. تلف کردن عمدی امین چه نسبت به کل مال باشد و یا بخشی از آن، خیانت در امانت محسوب می گردد.
در تلف کردن مال امانی تفاوتی ندارد که خیانت در امانت توسط امین شخصا صورت گیرد و یا غیر ‌مستقیم باشد.
مفقود کردن مال امانی
زمانی که امین بدون اینکه مال را تلف کند، نگذارد که مالک نتواند به مالی که به وی سپرده است دسترسی یابد.
با توجه به موارد ذکر شده، عنصر اصلی تحقق جرم خیانت در امانت که در تمامی آن ها مشترک بود سپردن مال از طریق خود مالک به امین بود و اگر وصف سپردن نباشد، اصلا خیانت در امانت محقق نیست.

 


:: برچسب‌ها: خیانت در امانت,تصاحب مال امانی,استعمال مال امانی,اتلاف مال امانی,مفقود کردن مال امانی ,



مجازات تهدید به مرگ
نوشته شده در دو شنبه 24 مهر 1402
بازدید : 31
نویسنده : رایا هستم

مجازات تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ
یکی از این جرایمی که مجازات به دنبال دارد، جرم تهدید کردن است. به صورت کلی، جرم تهدید یعنی این که فردی، دیگری را نسبت به آسیب رساندن به جان، مال و یا آبروی او، ترسانده و این مسئله موجب ایجاد ترس و سلب آرامش روانی او شود .
تهدید کردن مصادیق مختلفی دارد که یکی از مهم ترین انواع تهدید، تهدید به مرگ یا تهدید به قتل است که این موضوع در ضمن ماده 669 قانون مجازات اسلامی، جرم انگاری شده است. این ماده بیان می دارد: « هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.»
لازم به ذکر است که نفس تهدید کردن دیگران به قتل، جرم بوده و مجازات به دنبال دارد و این مسئله، ربطی به عملی کردن تهدید، نخواهد داشت. بنابراین، صرف اینکه شخصی با انجام اقدامات یا سخنانی، دیگری را نسبت به سلب حیاتش، مورد تهدید قرار دهد، به مجازات جرم تهدید، محکوم می شود.
حکم مجازات تهدید به مرگ
بر طیق قانون، جان و مال و آبروی افراد، محترم و مورد حمایت می باشد. از این رو، حتی اگر فردی، تنها دیگری را تهدید کند که به جان، مال یا حیثیت وی، لطمه ای وارد می کند، این عمل او جرم تلقی شده و مرتکب یا تهدید کننده به مجازات محکوم می شود؛ حتی در صورتی که جرم تهدید در فضای مجازی رخ داده باشد.
به موجب ماده 669 قانون مجازات اسلامی، اگر فردی به هر صورتی، دیگری و یا بستگان او را تهدید به مرگ کند به مجازات تهدید به مرگ محکوم می گردد که این مجازات، عبارت است از شلاق تا هفتاد و چهار ضربه و یا حبس تعزیری از 1 ماه تا 1 سال .
حکم مجازات این جرم، به صرف اثبات تهدید به مرگ دیگری یا بستگان او، قابل اعمال می باشد، حتی در صورتی که این تهدید، عملی نشده و تهدید کننده، یکی از انواع قتل را مرتکب نگردد. بنابراین، جرم تهدید به قتل، یک جرم مطلق می باشد.
شایان ذکر است که جرم تهدید به قتل، بر طبق ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399، قابل گذشت است. بنابراین، صدور حکم مجازات آن، منوط به شکایت شاکی است.
شکایت از جرم تهدید به مرگ
این جرم، همانند جرم تهدید به آبرو ریزی در فضای مجازی، نیازمند رسیدگی در دادگاه برای صدور حکم است. شیوه شکایت از جرم تهدید به مرگ، بدین شکل است که فردی که خود یا بستگانش مورد تهدید قرار گرفته اند، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و یک شکواییه جرم تهدید به مرگ را از طریق سامانه ثنا ثبت کند. البته، حین شکایت کردن از جرم تهدید به مرگ، باید علاوه بر مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی شاکی، اسناد و مدارکی که دال بر ارتکاب جرم تهدید به مرگ می باشند نیز همراه داشت تا ضمیمه شکواییه گردند .
شیوه رسیدگی به جرم تهدید به مرگ، به این شکل است که شکایت، نخست در دادسرا به آن رسیدگی شده و مقامات دادسرا در مورد آن، تحقیقات مقدماتی را انجام می دهند. چنانچه با توجه به اسناد و مدارک موجود در پرونده، وقوع جرم توسط متهم، محرز شود، پرونده برای رسیدگی ثانویه به دادگاه کیفری، ارجاع داده شده و قاضی دادگاه با رسیدگی مجدد به شکایت، در صورت اثبات تهدید، حکم مجازات تهدید به مرگ را برای مرتکب، صادر خواهد کرد.


:: برچسب‌ها: مجازات تهدید,مجازات تهدید به مرگ,تهدید به مرگ,جرم تهدید به مرگ,شکایت از جرم تهدید به مرگ ,



وکیل پایه یک دادگستری
نوشته شده در یک شنبه 27 فروردين 1402
بازدید : 64
نویسنده : رایا هستم

وکیل پایه یک دادگستری
در صورتی که تاکنون مشکل حقوقی برای شما بوجود آمده باشد و برای دریافت راهنمایی و مشاوره به جست و جوی وکیل پرداخته باشید، حتما با کلماتی نظیر وکیل پایه یک دادگستری، وکیل قوه قضاییه و وکیل تلفنی مواجه شده اید. از همین رو در این مقاله به توضیح مفهوم وکیل پایه یک دادگستری خواهیم پرداخت.
اشخاصی که در رشته حقوق، فقه و حقوق و یا حوزه تحصیل کرده باشند و قصد داشته باشند که به حرفه وکالت وارد شوند، بایستی در آزمون وکالت شرکت کنند. یکی از نهادهایی که اقدام به برگزاری آزمون وکالت می کند، کانون وکلای دادگستری است.
بعد از قبولی شخص در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری، وی پروانه ای را از کانون وکلا دریافت می نماید که به آن پروانه کارآموزی می گویند. کارآموز کانون وکلا دادگستری می بایست مدتی را به آموزش حرفه وکالت، زیر نظر کانون وکلا طی کند که به این دوره زمانی، دوره کارآموزی می گویند.
بعد از اتمام دوره کارآموزی و در حالتی که کارآموز وکالت، همه تکالیف کارآموزی را به طور صحیح انجام داده باشد، او ملزم است تا در آزمون نهایی کانون وکلا شرکت کند. این آزمون که به آن آزمون اختبار گفته می شود، در 2 مرحله کتبی و شفاهی برگزار شده و کارآموزانی که در آن پذیرفته شوند، پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت کرده و به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته می شوند.
وظایف وکیل پایه یک دادگستری
در ماده 76 آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری که در سال 1400 به تصویب رسیده است، وظایف وکیل پایه یک دادگستری تعیین شده است. به موجب این ماده، مهم ترین وظایف وکیل پایه یک دادگستری شامل موارد زیرند:

  • وکیل پایه یک دادگستری می بایست قبل از طرح دعوا برای موکل خود و بعد از آن در تمامی مراحل دادرسی، در راستای ایجاد صلح و سازش بین طرفین پرونده تلاش کند.
  • وکیل وظیفه دارد که متن وکالت نامه و قرارداد مالی با موکل را به صورت کاملا واضح و با قید دقیق رقم حق الوکاله منعقد کرده و یک نسخه از وکالت نامه را به موکل تحویل دهد.
  • وکیل پایه یک دادگستری بایستی در برابر اسنادی که از موکل دریافت می نماید، به او رسید بدهد.
  • وکیل از دریافت هر نوع وجه یا مال یا سند از موکل، علاوه بر آنچه مورد توافق قرار گرفته، ممنوع است.
  • وکیل وظیفه دارد که بعد ازانعقاد قرارداد وکالت با موکل، دادخواست، شکواییه و لوایح مرتبط با پرونده حقوقی موکل را تنظیم کرده، جز در موارد عذر موجه عدم حضور وکیل در جلسه دادگاه، در جلسات دادرسی حضور یافته و در حدود متعارف، پرونده قضایی موکل را پیگیری کند.
  • در نهایت، وکیل پایه یک دادگستری باید تمامی ابلاغیه های مربوط به پرونده قضایی موکل مخصوصا رای صادره را در موعد قانونی، دریافت و مشاهده کرده و موکل را از ابلاغ مربوطه مطلع کند.

فرق وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضاییه
دو نهاد در کشور ما هر ساله، اقدام به برگزاری آزمون وکالت می کنند که عبارتند از: کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه. پذیرفته شدگان در هر کدام از دو این آزمون باید بعد از قبولی در آزمون، دوره کارآموزی را مطابق مقررات نهاد مربوطه طی کرده تا بعد از طی موفقیت آمیز این دوره، با شرکت در آزمون نهایی پروانه وکالت دریافت کنند. با توجه به این توضیحات و آنچه که در بخش پیشین در تعریف وکیل پایه یک دادگستری بیان کردیم، حال می توان وکیل قوه قضاییه را بدین صورت تعریف کرد:
وکیل قوه قضاییه، به وکیلی گفته می شود که در آزمون وکالت قوه قضاییه شرکت کرده و در این آزمون پذیرفته شده، سپس دوره کارآموزی وکالت را هم با موفقیت به اتمام رسانده و بعد از اتمام دوره کارآموزی، در آزمون وکالت نهایی نیز حد نصاب نمره را کسب کرده و موفق به دریافت پروانه وکالت شده و عنوان وکیل قوه قضاییه را به دست آورده است.


:: برچسب‌ها: وکیل , وکیل پایه یک دادگستری , وظایف وکیل , وکیل قوه قضایی ,



وکیل کیفری
نوشته شده در شنبه 26 فروردين 1402
بازدید : 76
نویسنده : رایا هستم

وکیل کیفری
می دانیم یکی از بزرگترین معضلات و مشکلات موجود در جامعه، وجود کلاهبرداران، سارقان و جاعلان اسناد در بین مردم عادی است.
علاوه بر این که جامعه باید بسیار هوشیار باشد تا فریب کلاهبرداران را نخورد و پیش از انجام هرگونه معامله‌ای جوانب و خطرات آن را به خوبی بررسی کرده تا اموال خود را از آسیب در امان نگه دارند ، سیستم قضایی هم باید با دید وسیع به جامعه اقدامات لازم را جهت پیشگیری وقوع جرم اعمال کند .
از همین رو تقویت بخش هایی از ضابطین دادگستری در تعقیب مجرمین و انجام تحقیقات ضروری است. یکی از عوامل اساسی و هائز اهمیت در تقویت بخش نظام کیفری، تخصصی شدن وکالت نسبت به پرونده های جزایی است .
بعضی از از وکلای دادگستری به شکل تخصصی فقط پرونده های کیفری را قبول کرده و وارد زمینه های دیگر علم حقوق نمی گردند. این وکلای جزایی در تحقیق و کشف جرم همکاری داشته و در مواردی بااستخدام کارآگاه خصوصی به مقام تحقیق کمک می کنند .
در کشور ما هم بعضی از وکلای زبردست به عنوان وکیل متخصص امور کیفری شناخته شده اند ، این وکلای کیفری بالغ بر سی سال تنها پرونده های مربوط به جرائم را قبول کرده و در آن اعلام وکالت کرده اند .
متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود فرهنگ استفاده از وکیل، تخصصی شدن بحث وکالت کیفری به کندی پیش می‌رود. وکیل کیفری فقط به عنوان وکیل شاکی و یا وکیل متهم در دادگاه و یا در دادسرا حضور پیدا کرده و از حقوق موکل خود دفاع می کند. بدیهی است این گرایش از حقوقی تنها به قانون تکیه نداشته بلکه تیزبینی و نکته سنجی در موارد حساس نظیر لحظه شهادت شهود، یا بیان تناقضات از زبان متهم می تواند مسیر پرونده را به طور کلی تغییر دهد .
لزوم مراجعه به وکیل
وکیل کیفری، تحصیلات و تجربه کاری خود را منحصر به مباحث جزایی کرده و در آن زمینه با تجربه و با مهارت اقدام می کند، این مسئله نه تنها حفظ حقوق موکل را بیشتر تضمین می نماید بلکه به قاضی دادگاه هم در بررسی دقیق پرونده و اجرای عدالت کمک می کند .
واضح است در هر پرونده خلاقیت و نوآوری از شیوه دفاع می تواند حقوق افراد را بهتر و بیشتر تضمین کند، بنابراین راهکاری کلی و برنامه ریزی واحد برای همه ی پرونده ها یکسان نبوده و مورد قبول نیست .
حدود شصت تا هفتاد درصد از دفاع در پرونده‌های کیفری مشابه هم است، اما الباقی به صورت تخصصی در هر پرونده منحصر به فرد بوده و وکیل کیفری با تخصص و مهارت خود باید راهکاری مناسب را برای رسیدن به حقوق موکل پیشنهاد کند.
وکیل کیفری با تجربه سالیان زیاد فعالیت در این گرایش از حقوق می‌تواند حمایت های قضایی خود را به موکلین ارائه کند.

طرح شکایت توسط وکیل کیفری

با وجود اینکه در حال حاضر شکایت کیفری با ثبت شکواییه از راه دفاتر خدمات قضایی انجام می شود؛ ولی این شیوه مانع از طرح شکایت به شکل کتبی یا شفاهی از راه مراجعه به دادسرا یا کلانتری نمی باشد .

به هر حال بعد از ثبت شکایت در هر کدام از این مراجع، پرونده به دادسرا ارجاع داده می شود .
شکایت در دادسرایی مورد پیگیری قرار می گیرد که جرم در آن محل صورت گرفته باشد و اگر فردی مرتکب چند جرم شده باشد، دادسرایی صالح به رسیدگی است که مهم ترین جرم در آن محل رخ داده باشد .
بعد از ارجاع شکواییه در دادسرا، اگر ارتکاب جرم در دادسرا محرز گردد، قرار کیفر خواست صادر خواهد شد و چنانچه دلایل کافی برای اثبات وقوع جرم وجود نداشته باشد، قرار منع تعقیب صادر می گردد که در هر دو صورت فرد که قرار به ضررش صادر شده می تواند به آن اعتراض نماید ،که در این حالت پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد. اگر قاضی دادگاه، بعد از ارسال شکواییه از دادسرا، قرار کیفر خواست و شکایت شاکی را قبول کند، اقدام به صدور مجازات متناسب با جرم ارتکابی می نماید .
در این صورت متهم می تواند نسبت به رأی صادره درخواست تجدید نظر خواهی نماید. در صورتی که قاضی دادگاه قرار منع تعقیب یا اعتراض متهم نسبت به کیفر خواست را قبول کند، اقدام به صدور حکم برائت می نماید که این حکم هم توسط شاکی قابل تجدید نظر می باشد.

 


:: برچسب‌ها: وکیل , وکیل کیفری , لزوم مراجعه به وکیل کیفری ,



جرم پیامک تهدید و توهین آمیز
نوشته شده در سه شنبه 23 اسفند 1401
بازدید : 79
نویسنده : رایا هستم

پیامک تهدید آمیز
امروزه افراد زیادی برای برقراری ارتباط با اطرافیانشان از تلفن همراه و پیامک استفاده می نمایند. همچنین در موارد زیادی اشخاص برای رد و بدل کردن یکسری از مباحث ارسال پیامک را ترجیح می دهند. توجه داشته باشید که بعضی از پیامک های شما قابلیت استناد در دادگاه را دارند، پس امکان دارد بعضی از پیام هایتان برای شما دردسرهایی را ایجاد کند. چنانچه پیام های ارسالی آسیبی را به نظم اجتماعی و حریم خصوصی اشخاص وارد کند، با شخص ارسال کننده پیامک برخورد قانونی می شود. از طرف دیگر پیشنهاد می شود که در صورت دریافت هر نوع پیامک تهدیدآمیز، آن را پاک نکنید، زیرادر صورت نیاز می توانید پیام ها را به دادگاه ارائه دهید.
همچنین در صورت پاک شدن پیامک های قابل استناد، قاضی پرونده می تواند دستور صدور پرینت پیامک ها را صادر کند. از طرف دیگر اپراتور مخابرات هم فقط آن بخشی از پیام ها را پرینت خواهد گرفت که مورد نظر قاضی پرونده می باشد. صدور پرینت پیام ها از طرف اپراتور مخابرات، موجب به تعویق افتادن زمان رسیدگی دعاوی می گردد. پس بهتر است پیام های تهدید آمیز دریافت شده را نگه دارید.
جرم پیامک توهین آمیز
پیش از بررسی جرم پیامک توهین و تهدید آمیز باید بدانید که هر نوع تهدیدی جرم محسوب می شود. همچنین در بین تمام جرائم، جرم توهین با استفاده از پیامک یکی از رایج ترین جرم های شناخته شده است، زیرا افراد در هنگام عصبانیت، از عبارت های تهدید و توهین آمیز استفاده و ارسال می کنند. شایان ذکر است که پیامک های توهین آمیز از طرف پلیس فتا هم قابل پیگیری است.
مجازات جرم ارسال پیامک توهین و تهدید با نظر به محتوای آن، معمولا بالای 2 میلیون تومان جزای نقدی است. همچنین در گاهی اوقات اشخاص مجبورند بابت ارسال پیام توهین آمیز خود، جرائم بیش از 10 میلیون تومان پرداخت نمایند. اگر پیامک ارسالی تهدید آمیز باشد، امکان دارد ارسال کننده پیام به شلاق یا حبس هم محکوم شود. پس نتیجه می گیریم همه ی پیامک های توهین و تهدید آمیز ارسال شده، مشمول مجازات می باشند.
توجه داشته باشید که بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی، اشخاصی که با استفاده از پیامک مزاحمتی را برای دیگران به وجود می آورند، مرتکب جرم شده و باید مجازات گردند. همچنین از طرف دیگر، شرکت مخابرات هم مجازاتی را برای اینگونه افراد در نظر گرفته است، به گونه ای که شخص مجرم نمی تواند تا چند روز از خطوط ارتباطی خود استفاده کند.
اثبات جرم از راه داده پیام
حال که با جرم توهین و تهدید از طریق پیامک آشنا شدید، می توانید با آگاهی بیشتری شکایت خود را تنظیم کنید. البته توصیه می شود که پیش از تنظیم درخواست خود، با بهترین وکیل کیفری مشورت کنید.
در بعضی از دعاوی کیفری، اثبات جرم از طریق داده پیام کار دشواری است. زیرا به نظر بعضی از قضات، پیامک ها نمی توانند نقش مهمی را در پرونده های کیفری و حقوقی داشته باشند. البته با توجه به نوع پرونده های حقوقی، پیامک ها توانایی این را دارند که تاثیرات گوناگونی در اثبات جرم داشته باشند.


:: برچسب‌ها: تهدید,جرم پیامک تهدید,جرم پیامک توهین آمیز,اثبات جرم از راه داده پیام ,



مجازات تقلب در امتحان
نوشته شده در سه شنبه 16 اسفند 1401
بازدید : 86
نویسنده : رایا هستم

مجازات جرم تقلب
مجازات جرم تقلب در ایران
در کشور ما بر طبق ماده ۵۴۱ قانون جمهوری اسلامی ایران چنانچه شما به جای فرد دیگری در آزمون امتحان دهید تا 1 میلیون تومان جریمه نقدی خواهید گردید و جریمه انضباطی که بر طبق نوع تقلب و سطح آزمون مربوطه جریمه می شوید. لازم به ذکر است که این مجازات فقط به برای افرادی صدق می کند که به سن کیفری رسیده باشند.
برخی از مجازات ها نیز در قانون نیستند و فقط در آیین نامه مصوب آموزش و پرورش و وزارت علوم وجود دارند. یکی از تخلفاتی که اگردانشجویان مرتکب شوند مجازات به دنبال خواهد داشت، مشاجره با مراقبان آزمون است. چنانچه فقط یک بار این تخلف صورت گیرد، داشنجو در آزمون نمره ۰.۲۵ خواهد گرفت، ولی در صورتی که مجددا این تخلف را انجام بدهد به نسبت مقدار تخلف از کمترین به بیشترین بدین صورت است که از ترک تحصیل موقت نیم سال بدون احتساب سنوات تا ترک تحصیل موقت به مدت 2 سال و نیم با احتساب سنواب تشدید می شود.
مجازات جرم تقلب در چین
در کشور چین تصمیم های سخت گیرانه ای درباره آزمون سراسری گرفته شده است. اخبار حاکی از این است که تقلب در کشور چین تا 7 سال حبس به دنبال دارد و همچنین در آزمون سراسری این کشور که مثل کنکور ما است هر ساله تقریبا نه میلیون نفر داوطلب وجود دارد و رقابت سختی میان همه دانش آموزان کشور شکل می گیرد.
مجازات جرم تقلب در آلمان
در کشور آلمان تصمیمات سختگیرانه ای جهت مقابله با تقلب در مقالات دانشجویان اتخاذ گردیده است. دانشگاه های مختلف در رابطه با جلوگیری از تخلف در این کشور نظرات گوناگونی دارند. مجازات تقلب در مقالات در این آزمون ها با یکدیگر متفاوت است. برخی فقط جریمه نقدی و مجازات برخی دیگر از دانشگاه ها، ترک تحصیل از 1 سال و نیم تا اخراج از دانشگاه است که بستگی به میزان کپی بودن مقاله شما دارد .
لازم به ذکر است که نخست باید تقلب دانشجو اثبات گردد و بعد از اثبات میزان و درجه کپی بودن مقاله مربوطه مشخص شود و بعد مجازات مطابق با مقدار تقلب اجرا شود. اگر چه امکان دارد که این کپی سهوی باشد که در این صورت جریمه ای برای دانشجو ثبت نخواهد گردید .
در کشور های گوناگون انواع مختلفی از جریمه از نقدی تا غیر نقدی، از ترک تحصیل موقت تا اخراج، از ثبت در پرونده تا عدم ثبت در پرونده، از جریمه ترکیبی تا بخشش و… وجود دارد که بهترین و کم استرس ترین راه برای روبرو نشدن با این مجازات ها و تنبیه ها مطالعه کامل و جامع کتاب مربوطه است تا کم ترین استرس به خانوده و شما وارد شود.


:: برچسب‌ها: تقلب,تقلب در امتحان,مجازات تقلب در امتحان,جرم تقلب ,



مجازات جرم اخاذی
نوشته شده در یک شنبه 14 اسفند 1401
بازدید : 89
نویسنده : رایا هستم

جرم اخاذی

اخاذی چیست؟

معنای لغوی اخاذی، زورگیری، باج خواهی و گرفتن مالی به زور و با تهدید از دیگری است. قانون گذار گرفتن هر نوع مالی به روش قهر و غلبه از دیگری را جرم اخاذی محسوب می کند، زیرا هیچ کس نمی تواند دیگران را مجبور به دادن مالی کند که متعلق به خودشان است. در اخاذی، اشخاص بدون اینکه رضایت داشته باشند به دلیل تهدید طرف مقابل، مال خود را به او می دهند.

موضوع جرم اخاذی می تواند یک امر مادی و ملموس باشد مثل پول، طلا، سند و… یا اینکه یک امر غیر مادی و غیر ملموس باشد، مثلا از کسی بخواهیم فلان کار را انجام بدهد یا فلان کار را انجام ندهد. پس تحقق این جرم همواره نیازمند وجود دو عامل است: نخست اینکه فرد أخاذ از زور و تهدید استفاده کند، دوم اینکه هدف او از این کار به دست آوردن یک چیز مادی یا غیرمادی باشد.
عناصر تشکیل دهنده جرم اخاذی

  • عنصر روانی جرم اخاذی
  • عنصر مادی جرم اخاذی
  • عنصر قانونی جرم اخاذی

عنصر روانی جرم اخاذی
عنصر روانی یعین قصد و نیت انجام عمل مجرمانه و شخصی که اقدام به اخاذی می کند، باید قصد انجام این کار را داشته باشد و اگر عنصر معنوی و قصد ونیت انجام عمل را نداشته باشد جرم اخاذی صورت نمی گیرد.
عنصر مادی جرم اخاذی
به اقدامی است که در راستای انجام جرم صورت می گیرد عنصر مادی می گویند، در جرم اخاذی انجام هر نوع تهدید به قتل یا ضررهای نفسی و…عنصر مادی جرم اخاذی را تشکیل می دهد.
در اخاذی امکان دارد تهدید به شکل‌های گوناگونی انجام شود. تهدید برای اخاذی، بایستی به یکی از شیوه های تهدید به قتل، تهدید به ضرر شرف، تهدید به ضرر نفس ، تهدید به ضرر مالی یا تهدید به فاش کردن یک راز باشد.
درخواست مال، وجه، انجام کار و یا عدم انجام کار، به واسطه تهدید: دومین مسئله ای که برای تحقق جرم اخاذی، لازم است، این بوده که شخص تهدید کننده با استفاده از تهدید از تهدید شونده، تقاضای مال ، وجه، انجام کار یا عدم انجام کاری را نموده باشد.
جمع هر دو این موارد، عنصر مادی جرم زورگیری یا اخاذی را تشکیل می دهند.
عنصر قانونی جرم اخاذی
مطابق با ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، اخاذی را جرم انگاری شده و برای آن ضمانت اجرا در نظر گرفته شده است .
در صورتی که شخصی دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان وی تهدید کند، اعم از اینکه به این واسطه درخواست وجه یا مال یا انجام کار یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد به مجازات شلاق تا هفتاد و چهار ضربه یا زندان از 2 ماه تا 2 سال محکوم خواهد گردید.
برای تحقق جرم اخاذی باید هر 3 عنصر تشکیل دهنده این جرم در کنار هم وجود داشته باشند و اگر هر کدام مفقود باشند، جرم مزبور شکل نمی گیرد.
ادله اثبات زورگیری یا اخاذی

شاکی بایستی جهت اثبات این جرم دلایل قانونی در اختیار داشته باشد که از موارد آن می توان به اقرار متهم یا شهادت 2 شاهد استناد نمود. همچنین مواردی نظیر فیلم دوربین مداربسته در منطقه ای که اخاذی در آنجا انجام شده، فیلم های ضبط شده دیگر اشخاص حاضر در صحنه، پیام های ارسالی فرد متهم، اظهارات مطلعین و گزارش ماموران می تواند به عنوان امارات و قرائنی که موجب علم قاضی می شود به اثبات این جرم کمک نماید.


:: برچسب‌ها: اخاذی,جرم اخاذی,مجازات جرم اخاذی,عنصر روانی جرم اخاذی,ادله اثبات زورگیری یا اخاذی ,



خرید و فروش مواد محترقه
نوشته شده در یک شنبه 7 اسفند 1401
بازدید : 84
نویسنده : رایا هستم

خرید و فروش مواد محترقه
در کشور ما هر سال به دلیل مراسم چهارشنبه سوری، افراد زیادی دچار آسیب می شوند، بنابراین قانون گذار برای اینکه از جان و مال افراد محافظت کند، قوانینی در این راستا وضع نموده است تا موجب برقراری نظم در جامعه و پیشگیری از بروز این حوادث ناخوشایند شود.
آیا استفاده از مواد محترقه مجاز است؟
بله، استفاده از مواد محترقه مشروط بر اینکه آن مواد، مجاز (قانونی) باشد، مجاز است. بنابراین چنانچه این مواد مجاز نباشند و اشخاص از آن ها استفاده کنند، به جرم خرید و فروش مواد محترقه محکوم می گردند که در ادامه به توضیحات بیشتر در این رابطه خواهیم پرداخت.
ساخت و مونتاژ مواد محترقه
بر اساس بند ث ماده ۱۱ قانون قاچاق اسلحه و مهمات، هر فردی مواد محترقه و شوکر بسازد یا منتاژ کند، به حبس از 6 ماه تا 2 سال محکوم خواهد شد.
همچنین بر طبق ماده ۱۲ قانون قاچاق اسلحه و مهمات، چنانچه شخصی مواد محترقه غیر مجاز را خریداری یا توزیع کند، عمل او جرم بوده و به حبس از 6 ماه تا 2 سال و یا جزای نقدی به یک یا دو برابر مواد کشف شده محکوم می گردد، اما در صورتی که مواد محترقه مجاز باشد، خرید و فروش آن جرم نیست.
نگهداری مواد محترقه
چنانچه شخصی مواد منفجره ممنوعه را نگهداری یا حمل کن د، به حبس از 6 ماه الی 2 سال و یا به جزای نقدی یک یا دو برابر مواد کشف شده محکوم خواهد گردید، ولی در صورتی که مواد محترقه مجاز باشد، شخص مسئولیت کیفری در این رابطه ندارد، بنابراین مرتکب جرمی نشده است.
کشف مواد منفجره در مغازه
چنانچه مغازه داری اقدام به خرید و فروش و نگهداری مواد محترقه دست ساز غیر قانونی کند، در صورت شناسایی مغازه اش پلمپ می شود و به مجازات گفته شده در بالا محکوم خواهد شد.
در صورتی که در زمان خرید و فروش مواد محترقه یا استفاده از مواد منفجره، خسارتی به اموال و دارایی های دیگران وارد شود، موجب تشدید مجازات خواهد شد، به طوری که بر اساس ماده ۶۷۷ قانون مجازات اسلامی، مرتکب به حبس از 3 ماه تا یک سال و نیم و چنانچه مقدار خسارت وارده از 10 میلیون تومان کمتر باشد به جزای نقدی دو برابر خسارت وارده محکوم خواهد گردید.
در صورتی که شخصی در هنگام استفاده از ترقه، آسیبی به شخص ثالث وارد کند، وظیفه دارد به فرد آسیب دیده، دیه پرداخت کند.
بر طبق ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی، چنانچه مرتکب، رضایت شاکی خود را به دست آورد، جرم وارد کردن خسارت به اموال دیگران قابل گذشت است.


:: برچسب‌ها: خرید و فروش مواد محترقه,استفاده از مواد محترقه,ساخت و مونتاژ مواد محترقه,نگهداری مواد محترقه,کشف مواد منفجره در مغازه ,



خرید گوشی بدون کارتن
نوشته شده در سه شنبه 2 اسفند 1401
بازدید : 96
نویسنده : رایا هستم

خرید گوشی بدون کارتون

معمولا خرید گوشی بدون کارتن توصیه نمی شود چراکه ممکن است شما مال سرقتی را خریداری کرده باشید که می تواند مسبب بروز مشکلاتی برای شما شود، از ههمین رو باید از خرید گوشی بدون کارتن پرهیز کرد.
مشکلات خرید گوشی بدون کارتن
سرقتی بودن گوشی:
شایع ترین مشکل در میان خریداران گوشی های بدون کارتن ، سرقتی بودن آن است، بنابراین در صورتی که خریدار در زمان خرید گوشی بدون کارتن، از سرقتی بودن آن آگاه باشد، می توان او را به خرید کالاهای مسروقه محکوم کرد.
مشکل در انتقال مالکیت:
مهمترین مشکل گوشی های بدون کارتن، سوء استفاده از شماره سریال گوشی (IMEI) است، چراکه فروشنده می تواند اگر دستگاه مالکی نداشته باشد، از سریال آن سوء استفاده کند و با آن گوشی دست به اعمال غیرقانونی بزند، بنابراین در صورت بروز هر گونه جرمی، شما مسئول اتفاق رخ داده هستید و می تواند عواقب ناخوشایندی برای شما به دنبال داشته باشد.
اکنون با توجه به مطالب گفته شده چنانچه قصد خرید گوشی بدون کارتن را دارید، حتما در زمان خرید از فروشنده بخواهید که از راه سامانه همتا انتقال مالکیت را انجام دهد و گوشی را به نام شما در سامانه همتا ثبت نماید تا از سرقتی نبودن گوشی خریداری شده مطمئن شوید و در آینده برای شما مشکلی به وجود نیاید.
همچنین حتما در زمان خرید گوشی از خریدار امضاء و اثر انگشت بگیرید تا در صورتی که گوشی سرقتی بود، بتوانید به عنوان مدرک علیه وی استفاده نمایید و نیز در صورتی که از این کار امتناع کرد، مبلغ معامله را به صورت کارت به کارت انجام دهید تا بتوان به عنوان مدرک داشته باشید، چراکه در مواردی مشاهد شده است، زمانی که فروشنده مبلغ معامله را به صورت نقدی دریافت نموده است، از خریدار شکایت می کند که گوشی وی را سرقت کرده است و مشکلاتی را برای او ایجاد می کند.
خرید گوشی بدون کارتن به‌ تنهایی جرم نیست، ولی در صورتی که مشخص شود که گوشی خریداری شده سرقتی بوده و یا مشکلاتی نظیر سوء استفاده شدن از شماره سریال گوشی وجود داشته باشد، می‌تواند برای خریدار مشکلاتی به وجود آورد. مثلا ممکن است خریدار محکوم به خرید مال مسروقه و یا دیگر جرایم گردد.
لازم به ذکر است که همان گونه که ذکر شد، چنانچه گوشی خریداری شده سرقتی باشد، می توان بر اساس ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی فرد خریدار را به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم کرد. البته خریدار می بایست از سرقتی بودن گوشی اطلاع داشته باشد و نسبت به سرقتی بودن آن بی اطلاع باشد و ادعا کند که اطلاعی نداشته است، قاضی با توجه به پایین بودن قیمت گوشی و نیز عدم وجود کارتن گوشی می تواند اطمینان یابد که آن شخص آگاهانه اقدام به خرید کرده است در نتیجه او را به خرید آگاهانه مال مسروقه محکوم می کند.
در صورتی که فروشنده گوشی فردی معتاد باشد که از ظاهرش معلوم باشد که گوشی متعلق به وی نیست و سرقتی است، می تواند از مصادیق خرید آگاهانه مال مسروقه قرار گیرد.


:: برچسب‌ها: خرید گوشی بدون کارتن , سرقتی بودن گوشی , گوشی سرقتی , خرید آگاهانه مال مسروقه ,



صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد